Tudtátok, hogy ma van a Magyar népmese napja?

Személy szerint én imádom a meséket, mikor az öcsém kicsi volt,  alig vártam, hogy tudjak olvasni, és mesélhessek Neki. ? Saját elmondása szerint Ő nagyon unalmasnak tartotta mikor végig kellett hallgatnia őket, de nem nagyon volt más választása. ?

Szerencsére a gyerekeim nagyon szeretik ha mesélünk nekik, mindegy hogy a Mama vagy a Papa, az Apukájuk vagy Én mesélek Nekik.

Emlékszem, hogy nem is olyan régen volt egy kampány ami arról szólt, hogy mesélj a gyermekednek… Nagyon örültem neki, mert szívemből szólt. ?

Tudtátok, hogy ma van a Magyar népmese napja, ami a “Nagy mesemondó” Benedek Elek születés napja. Hihetetlen milyen meséket írt…

Emlékeztek még az Égig érő fára, Az aranyszörű bárányra?! De ami nálam sokáig a pálmát vitte az A só című meséje volt.

Ha teheted mesélj minden este gyerkőcödnek, mert minden mesétől okosabb lesz, hiszen a mesékből megtanulhatja a jó és rossz közötti különbséget, bővül a szókincse, és nem utolsó sorban olyan értékes együtt töltött idő, ami mindannyiotoknak örök élmény marad.

Annyira élvezem mikor mesélek a fiaimnak, megállítanak, visszakérdeznek, vagy egy fárasztó nap után elszenderülnek meseközben a karjaimban…

Pillanatok, amit semmiért nem cserélnék el.

Köszönöm a kicsi és a nagy mese íróknak, hogy nekik hála minden este egy csodás világba varázsolhatom el a gyerekeimet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük